Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2009 16:34 - Живот-смърт-живот
Автор: eleni Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3057 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 12.10.2009 19:23


Кухнята е пълна с грозде и разкази за юга, донесени от Кристинката. И един нар, за разкош. Мирише на есенно слънце и на изобилие. Много неща за правене, за съобразяване, за раздаване, за погалване, за наместване. Много въпроси без отговори. Година за подреждане, разчистване и промени. Бях забравила, че има и такива години. В които всичко с нестабилни основи се разклаща и пада. Губим се в превода. Борим се яростно с несъществуващи врагове. Режем сухи клони със замах и внезапно през прозореца нахлува светлина и вече може да се диша спокойно. Да се танцува. Покрай сухите клони отрязваме и зелени филизи, на които сме се радвали, току що плъзнали. Но това май е в реда на нещата. Понякога положението се оправя само с брадва, а брадвата не е фин инструмент. Понякога животът има крещяща нужда от крещящи жестове, от затръшнати врати и от НЕ-та, надраскани с големи букви по стената. Цикълът живот - смърт - живот.  Понякога трябва да изтръгваме до корен, да палим и да оставяме студа и вятъра да се погрижат за останките. Да остане само основното -  земя за стъпване и небе за летене. Ако нещо от изтръгнатото си има живот, то просто ще порасне отново, като своенравен бурен след края на зимата.













disclaimer /We don"t see things as they are. We see them as we are. /Anais Nin



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bemberski - А понякога бурените ни показват, че ...
12.10.2009 17:53
А понякога бурените ни показват, че и те са ядливи и че буреновостта им всъщност е само в главата ни.
Целувки, Елени!
цитирай
2. pafffka - Ще ти подаря пастели ;)
16.10.2009 22:04
"Понякога животът има крещяща нужда от крещящи жестове, от затръшнати врати и от НЕ-та, надраскани с големи букви по стената."

Есента ражда много красиви мисли понякога - като твоите...
цитирай
3. eleni - pafff,
16.10.2009 23:38
тази мисъл не е точно моя, но й се наложи да стане. В смисъл... понякога животът е кофти градинар - реже живи растения покрай сухите.

Но пастелите ги взимам веднага:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eleni
Категория: Лични дневници
Прочетен: 565480
Постинги: 162
Коментари: 1099
Гласове: 4694