Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2009 01:10 - Неповторимо, уникално и незабравимо
Автор: eleni Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2096 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 23.12.2009 01:12


неповторимо усещане
истински вкус
незабравимо преживяване
уникална емоция
двойно повече
насладете се на
превърнете
ексклузивно
най-...

...
Наближаващите празници карат любимите ми рекламни клишета да избуяват до невиждани размери. Горният списък е just a flavour, дори не ми се иска да го правя изчерпателен, идеята е лесна за схващане. Уникалност не се постига просто като твърдиш, че си уникален. Същото важи за неповторимостта и незабравимостта. В свят, пълен с всевъзможни играчки, подаряването на поредната такава няма да превърне нечий празник в незабравимо преживяване. Каквото и да твърдят производителите, маркетинговите им отдели и рекламните им агенции.  Тук се присещам за причината да гледаме толкова много лоши реклами.  А иначе - една от възможните истини (защото не вярвам и в уникалността на истината;) е такава: преживяванията, които не успяваме да забравим рядко са свързани с придобиването на обилно (и елементарно) рекламирани предмети.
Не мога да забравя...

... топлината от ръцете на баба ми
... аромата на един определен мъж и неизречимото вълнение от докосването му
... последните дни на баща ми
... първото прочитане на Властелина на пръстените
... вкуса на лимонадата в Дериня и на въздуха в Делфи
... съвършенството на летата от детството ми
... първите месеци, смеха, лекотата и пълното доверие на едно невероятно приятелство
... студа на водопада в Манастир
... чистото щастие на корабните ми пътешествия...

На тази Коледа ще подарявам само неща, които съм направила сама. Докато го пиша се сещам за една друга Коледа, когато прекарах нощи и нощи в мислене, рисуване, лепене, изрязване... за да направя едно много специално издание на най-любимите си приказки. За подарък.
Сещам се и за един  летен следобед, в  който направих с пръсти рисунка за един любим приятел. Бях на плажа и имах само скицник, боички и морска вода.  Знам, че обича тази рисунка много повече от следващите, които съм му подарявала, макар те до една да са много по-красиви. И той не може да обясни защо е така.  Но  подозирам, че от смешната рисунка направена с пръсти, всеки път му се плези  необяснимото ни приятелство - топло, босоного и винаги с вкус на приключение.

Не казвам, че трябва да зарежете пазаруването и да се отдадете на предпразнично занаятчийство, сакън. Просто споделям моя вариант на истината за тази година: невероятните, незабравими, уникални, неповторими подаръци са онези с туптящо сърце и скрит в джобовете смях. Онези, в които щастливо се оглежда връзката ви с човека, на когото правите подарък. Подаръците, в които тайно скривате себе си.
 



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pilcho - машаалла, eleni! добре им го каза!
23.12.2009 13:20
ама друго си е да КУПУВАШ и да си ЕКСКЛУЗИВЕН - нищо, че всичките ти празници и дни ще се слеят в едно хомогенно съществуване ;)
цитирай
2. eleni - пилец,
24.12.2009 14:36
както са казали едни умни хора: "Няма нищо лошо в рекламата, стига да е добра.":)))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eleni
Категория: Лични дневници
Прочетен: 563216
Постинги: 162
Коментари: 1099
Гласове: 4694